176

Для того аби життя студентів було насиченим та яскравим, окрім навчання, діти відвідують різноманітні заходи, пам’ятки та місця.

Звісно, студентське життя – це не лише навчання, а ціла палітра заходів та можливостей, що роблять їхнє існування насиченим та цікавим. В університетах і вищих навчальних закладах нашого часу студенти відкривають для себе безліч можливостей для особистого розвитку та спілкування. Вони активно беруть участь у різноманітних заходах, які допомагають їм розширювати свій горизонт і зустрічати нових людей.

На першому етапі, це стосується академічних справ. Студенти долучаються до груп, займаються проектами, вивчають предмети, які найбільше їх цікавлять.Однак студентське життя не обмежується в аудиторіях та бібліотеках.За їхніми стінами проходять різноманітні культурні та розважальні заходи.

Крім того, університети часто розташовані в історичних містах з багатою архітектурною спадщиною. Студенти мають можливість відвідати пам’ятки, музеї та інші цікаві місця, які насичують їхні дні відкриттями і враженнями.

В Україні була достатня кількість маєтків магнатів, які могли б посперечатися за пишною розкішшю з європейськими, але майже всі вони були знищені в кривавому вирі минулого століття. Перша світова, революція, боротьба з церквою та «буржуазною» культурою, військові дії другої світової, окупація, післявоєнне лихоліття – усі ці буремні події не мали жалю не лише до людей, а й до об’єктів культури.

Сьогодні Качанівка єдине місце, що може докладно розповісти про життя можновладців та культурної еліти вісімнадцятого – дев’ятнадцятого сторіч.

Цікавим відкриттям для студентів 12 групи Початкової освіти стала екскурсія до Національного історико-культурного заповідника «Качанівка».